Mikä on RillaRuu?Ompelukset sai alkunsa vuonna 2001. 
Ensimmäisen lastenvaatteen innostuin tekemään esikoiselle.
Tutustuin Ottobre- lehteen, ja se tulikin tilattua sitten kotiin, kestotilauksena.
Ei se ihan itsestäänselvyys ollut miten kaavoja luetaan, eikä ihan heti ymmärtänyt kyllä niitä ompeluohjeitakaan. Kun ei ollut minkäänlaista kokemusta tästä alasta. Yläasteella olin mielummin puukäsityössä kun tekstiilissä. Nyt kyllä sujuu molemmat, ja käsillä tekeminen on ollut mieluisaa aina.

Alkuun tein enemmän juhlavaatetta, koska H&M:stä sai kyllä edullisia käyttövaatteita.
Kankaathan kun ei ole mitenkään kovin edullisia, ainakaan ne mitkä on omaan makuun ollut.
Jossain vaiheessa kuitenkin tuntui ettei halunnut enää niitä valmisvaatteita, kun jokaisella oli samanlaisia.
Näin sitten siirryttiin näihin joustaviin kankaisiin, joka oli taas uusi haaste. Jo ihan varmaan senkin vuoksi kun ei ollut kuin ompelukone käytössä. Saumurikin tuli sitten aika pian hankittua, jotta sai saumat sujuvasti ommeltua. Pitkään tein vain omille muksuille vaatteita. Sen ajan puitteissa mitä oli. Eli iltaisin, silloin kun oli vielä jaksamista, lastenhoidon, ja koulun sun muun päätteeksi.
Alkoi kavereilta tulla kyselyä pikkuhiljaa, voisinko tehdä heidän muksuille jotakin ja pikkuhiljaa alkoi olemaan sen verran kyselyjä että sai ommella enemmän muille kuin omille. Tässä vaiheessa, alkoi olemaan jo luottoa siihen että ompelujälkikin varmaan on sitten ihan kohtalaista.

Nyt kun koneet on uusittu, niin voi hymähdellä alkuajan vaatteille joita katselee, omien muksujen pieniä vaatteita siis. Kyllä on kehittynyt ja huimasti, sekä ompelujälki tietenkin kun on huomattavasti paremmat koneet käytössä. Ja tietenkin peitetikki, aivan ehdoton mielestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti