keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Husqvarna s21 saapui...

samoin ihania kankaita lisää.. Nyt vaan kun osais käyttää tuota konetta. Langoitus ja peitetikkiin vaihto ei ole ongelma. Vaan en ymmärrä miksi se trikookangasta ei oikein tahdo ommella? Tai jos laittaa kaksi velouria päällekkäin niin johan langat katkeilee ja tikki on mitä sattuu.Paksuhkolla trikoolla tikki on hyvä, mutta syöttää kangasta miten sattuu, en ymmärrä en! Alkuun katkeili langatkin koko ajan, lieneekö vielä alkukankeutta koneessa. Ihan ohutta trikoota en ole vielä kokeillut sillä ommella. Mickrofleeceä ompelee myös hyvin, kaksinkertaisenakin. Opettelun piikkiin kai tämän kaiken voisi vielä laittaa... ensimmäinen mekko tytölle on vasta tekeillä.. ja siinä sivussa monta koetilkkua :D Eri kankaille kokeilut siis vielä kesken. Tällasella hetkellä kaipaa vanhaa konetta kun mieli tekee ommella koko ajan ihanuuksia, ja kone ei ole vielä tuttu niin joutuu ne "hyvät" kankaat pitämään kaapissa vielä :D

Tulipa tähän väliin kokeiltua ohuen farkun ompelemista, ja kyllä se hyvin toimii siinä :D Joten kyse vaan siitä luultavasti ettei vielä ole oppinut parissa päivässä tuon koneen niksejä joustavalle kankaalle :)

6 kommenttia:

 1. Myöhäinen kommentointi, mutta kuitenkin. Olen jo pidemmän aikaa seurannut blogiasi ja nyt huomasin, että sinulla on samanlainen saumuri kuin mulla. Oletko saanut ommeltua tolla 4-lankaisella simultaanitikillä esim. jerseyn saumoja tiukoiksi? Siis siten, ettei kankaan väleistä langat naura? Mulla ei meinaa millään onnistua ja kun haluaisin, että ne olisi samaan aikaan tosi kestävät.. Liioitteluako?

  VastaaPoista
 2. Moikka.Kun venyttää saumaa toki näkyy, niinkuin varmaan joka sauma kankaata riippumatta. Mutta muuten niin se toimii kyllä hyvin. En ole oikeastaan vielä muita kuin joustavia ommellutkaan.Alussa oli kyllä ongelma saada kunnon jälkeä, ja poistin tuon leikkurin käytöstä myös jotta sain oman menemään hyvin. Lieneekö sitten tylsä leikkuri ollut uudessa kiinni.Oon kuitenkin jo niin tottunut tällain ompelee :)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Sattuipa silmään tämä sun kirjoitus. Vasta ostin samaisen saumurin, (jota sulla nyt ei enää näytä olevankaan), mutta kysynpä kuitenkin, jotta löytyikö jokin hyvä selitys tuolle kankaan & lankojen sylttäykselle. Mä vasta alottelen ompelua muutenkin ja nyt yritän resorireunaa peitetikillä kantata, muttei vaan etene ei... Loppuu kohta harrastus ennenkuin ehtii alkaakaan, sen verran ahistaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, mä itse vaihdoin koneen pois kun en saanut onnistumaan tuota peitetikkiä, ja aikaa ei ollut koko ajan vaan yrittää ja yrittää. Joten en kauheasti osaa auttaa. Moni kai on kokenut tuon koneen kanssa ongelmia, ja suositteekin mielummin erillistä konetta peitetikkiin. Olisko sulla liikettä lähellä josta pystyisivät neuvomaan, minä kun teen vaatteita enemmän niin liikkeessä oli ehdottoamasti sitä mieltä että erillinen kone. Siinä kun on niin montaa eri tikkiä, niin se on suht vaikeaa saada kohdilleen.En siis itse saanut yhtäkään helmaa edes tehtyä tällä mun koneella. Joten luovutin japidin vaan saumurina kunnes sain nämä uudet koneet. Jos vain harrastus, ehkä löytäisit jostain edullisesti peitetikkikoneen,jonkun vanhemmankin mallisen? Saumurinahan tuo s21 oli mulla ainakin ihan ok.

   Poista
 4. Hei, googlettelen itsekin juttuja eri koneista ja nämä teidän kokemukset olivat nyt tosi tervetulleita. Itselläkin Bernina ensisijaisena merkkinä, mutta kun ovat hintavia, tulee katseltua muitakin vaihtoehtoja. Vaan ilmeisesti ovat B:t kuitenkin hintansa veroisia? Itsellä ompelukone vain tällä hetkellä, Bernette 15, mekaaninen kone ja tulee palvelemaan varmaan vielä pitkään. :) Vaan kun saumuri olis niin kätevä! :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä mun mielestä Berninat on hintansa veroisia ehdottomasti. (anteeksi myöhäinen vastaaminen, sähköposti pistänyt jemmaan viestejä jotka juuri vasta löysin.

  VastaaPoista